Detail novinky

Naši na ENERSOLU 2016

V pátek 12. února 2016 proběhlo na SPŠ, SOŠ a SOU, Hradec Králové (dřívější „Hradební“ ) krajské kolo již 12. ročníku soutěžního semináře ENERSOL. Jedná se o soutěž zaměřenou na ekologii a ekologické využívání energie. ENERSOL je rozdělen do tří kategorií: ENERSOL a praxe, ENERSOL a inovace, ENERSOL a popularizace. Nejvíce prací je vždy v první kategorii – ENERSOL a praxe.

A právě v ní soutěžilo z naší školy pět žáků se třemi pracemi. Nutno podotknout, že se v silné konkurenci rozhodně neztratili. Na 9. místě se se svou prací „Elektromobil“ umístili Patrik Klikar a Jan Uchytil ze třídy 3. MP (MIEZ). Na 6. místě skončili Jan Gottwald a Petr Zmrzlík ze třídy 1. MP (MIEZ) s prací „Termické solární panely“, přičemž ztráceli pouhé 4 body na postupová místa. Nejlépe, a to na krásném druhém místě, se umístil Otakar Bárta ze třídy 2. MA (autotronik) s prací na téma „Filtr pevných částic“ s vtipným podtitulem „Filtr BODYGUARD“. Za vítězem zaostal o pouhé 3 body. Jeho umístění je o to cennější, že stejně jako loni bude členem sedmičlenného družstva, které bude ve dnech 17. – 18. března reprezentovat Východočeský kraj na celostátní přehlídce ENERSOL 2016. Ta se tentokrát uskuteční v Nymburce.

Všem zúčastněným žákům gratulujeme k pěknému umístění a děkujeme za opravdu vzornou reprezentaci naší školy. Nechť je to zároveň motivací pro naše žáky k účasti v příštím ročníku, který bude, jak věříme, stejně úspěšný.


image1 image3 image2 image7

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 16.2.2016