Detail novinky

Autoopravář Junior 2016

Autoopravář Junior 2016 je soutěž vyhlášena pro žáky oborů vzdělání autotronik, automechanik, karosář a autolakýrník. Osloveno bylo celkem osm školských zařízení Královéhradeckého kraje, které jmenované obory studia na svých školách vyučují.

Na schůzi, která předcházela vlastní soutěži, byl vybrán pořadatel soutěže a byl určen postupový klíč. Rozhodlo se, že každou školu v jednotlivých oborech budou reprezentovat dva žáci, kteří se ve školních kolech umístili na prvním a druhém místě. Organizátorem se stala naše SOŠ a SOU Vocelova. Do semifinále Královéhradeckého kraje se nakonec z různých provozních a organizačních důvodů přihlásily pouze dvě školy.

Soutěž pro obor vzdělání automechanik se uskutečnila dne 25. 2. 2016 v Centru odborného vzdělávání pro automobilový průmysl a dopravu ve Vážní 1098, kde se utkali žáci naší školy s třemi žáky SŠTŘ Nový Bydžov. Budoucí automechanici v průběhu soutěže prokazovali odborné znalosti a dovednosti v teoretické části formou testových odpovědí, poznáváním a určováním zařízení a dílů používaných při opravách příslušenství a silničních motorových vozidel. Praktická část soutěže byla zaměřena na diagnostiku a odstraňování závad automobilů. První místo získal Vít Řezníček ze SOŠ a SOU Vocelova a na druhé pozici se umístil Petr Kmínek ze SŠTaŘ Nový Bydžov. Oba žáci postupují do celostátní soutěže Autoopravář Junior 2016, která se uskuteční 22. – 24. 3. 2016 ve školicím centru  Service Training Centre ŠKODA AUTO a.s., Kosmonosy a Servisní centrum ŠKODA AUTO a.s., Kosmonosy. Spolu s Vítem Řezníčkem budou naši školu reprezentovat karosář Michal Plecháč, autolakýrník Michal Kufa a autotronik Dominik Tvrzický. Postupujícím přejeme do celostátní soutěže pevné nervy a mnoho úspěchů.

 

2016SOD_AUTOMECHANIK_HK0007 2016SOD_AUTOMECHANIK_HK0006 2016SOD_AUTOMECHANIK_HK0011 2016SOD_AUTOMECHANIK_HK0017 2016SOD_AUTOMECHANIK_HK0020

Na závěr patří poděkování za podporu soutěže zástupcům podnikatelské sféry. Jedná se o společnosti: Dopravní podnik města Hradec Králové, a.s.; Castrol Lubricants (ČR) s.r.o.; PURE SOLVE spol. s r.o. ČR; PRONAX GRUP s.r.o. Náchod; TOPLAK s.r.o. Benátky nad Jizerou; Nářadí Švarc s.r.o. – Hradec Králové.


Vytvořeno: 4.3.2016