Detail novinky

Instalatéři z Vocelovky opět na stupních vítězů

Ve dnech 25. – 28. 4. 2017 se v Brně konal již 20. ročník SOD oboru instalatér, jehož vyhlašovatelem je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Cech topenářů a instalatérů ČR.

Soutěže se zúčastnilo 28 žáků z celé České republiky. Královéhradecký kraj zastupovali žáci 3. ročníku oboru instalatér Petr Veselý a Viktor Lupínek z naší SOŠ a SOU Hradec Králové, Vocelova. Soutěž byla rozdělena na dvě části. V teoretické části soutěžící odpovídali na otázky v podobě testu a a v části praktické zhotovovali svařence z různých materiálů dle zadané dokumentace. Jednalo se o svařování plastového a ocelového potrubí, pájení mědi, kompletaci zařizovacích předmětů a montáže otopného tělesa. Na závěr soutěžící prováděli konečnou sestavu hotových výrobků. Hodnocení celé soutěže proběhlo po jejím ukončení a oceněni byli jak jednotlivci, tak družstva. V kategorii jednotlivců obsadil Petr Veselý výborné 3. místo. V kategorii družstev naši žáci vybojovali krásné 3. místo.

Soutěž opět potvrdila, že učební obor instalatér je velmi rozsáhlý. S rozvojem nových technologií a materiálů se stává stále zajímavějším, ale také velmi náročným. Skutečnými odborníky mohou být jen ti nejlepší, kteří mají snahu se dále vzdělávat a řemeslu jsou ochotni obětovat i část svého volného času. Děkujeme našim soutěžícím za příkladnou účast a za předvedené znalosti jak v teoretické, tak v praktické části.

IMAG2482 IMAG2483 IMAG2520


Vytvořeno: 2.5.2017