Detail novinky

Stříbro v celostátní soutěži oboru MIEZ

Město Sušice hostilo již devátý ročník národní soutěže odborných dovedností žáků maturitního oboru mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení. Soutěžící z deseti škol z celé České republiky se ve dnech 4. – 5. května 2017 utkali o putovní pohár generálního sponzora SYSTHERM, s. r. o.

Soutěž se skládala ze dvou částí. Teoretická část formou testů prověřila znalosti žáků. V praxi účastníci museli na panelu namontovat podle výkresu domovní stanici na vytápění a připojit ji na zdroj. Dalším úkolem byla montáž vodovodního a odpadního potrubí, umyvadla včetně baterie a elektrické rozvody včetně připojení světel.

Komise hodnotila čistotu provedení práce, správnost zapojení instalačních prvků a správnost propojení elektrického obvodu dle schématu. Na závěr kontroly se provedla tlaková zkouška těsnosti spojů. Po dvoudenním klání a sečtení všech výsledků získali naši žáci Petr Veselý a Jan Krátký krásné druhé místo. Vítězství jim uniklo o pouhý jeden bod. Slavnostní vyhlášení se odehrálo na sušické radnici, kde všichni účastníci převzali z rukou hlavních sponzorů, spolupořadatelů a pořadatelů soutěže drobné upomínkové předměty. Vítězná družstva potěšily velmi hodnotné věcné ceny a absolutního vítěze i putovní pohár hlavního sponzora.

Soutěž  přispěla nejen k popularizaci technického maturitního oboru, ale byla i důkazem kvalitní přípravy žáků. Za ni patří poděkování vedoucímu učiteli odborného výcviku Jaroslavu Rumlovi, učiteli odborného výcviku Jiřímu Vodičkovi a učitelům odborných předmětů. Doufáme, že tento úspěch, na který můžeme být právem pyšní, v budoucnu zopakujeme.

IMAG2589 (1) IMAG2574 IMAG2573 IMAG2594 IMAG2590


Vytvořeno: 12.5.2017